Gietvloeren

Een strak en naadloos interieur

dankzij onze prachtige gietvloeren

Een professioneel gelegde gietvloer door Wall & Floor Design is door zijn naadloze en strakke look zeker een aanwinst voor uw woning of commercieel pand. Door het uitgebreide kleurenpalet en brede toepassingsmogelijkheden zal een gietvloer in verschillende interieurs goed tot zijn recht komen.

Polyurethaan gietvloeren (PU vloeren)

Gietvloeren van polyurethaan zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden als vloerbedekking in privé woningen. Zo zal deze vloer niet gaan scheuren en is de kans op krasvorming een stuk geringer dan bij epoxy, beton of hout. Een polyurethaan gietvloer is slechts 3 tot 5 millimeter dik en kan daarom ook worden toegepast als renovatievloer.

Polyurethaan is licht elastisch, voelt zacht aan en kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Een gietvoer van polyurethaan is vloeistofdicht, kan zeer makkelijk gereinigd worden met een stofzuiger en een dweil. Het ontbreken van naden en voegen is daarbij natuurlijk ideaal.

Epoxy gietvloeren

Vloeren van epoxy worden veel toegepast in industriële omgevingen. Epoxy wordt namelijk na uitharding zeer hard en vormt dan een zeer slijtvaste ondergrond. Een vloer van epoxy is makkelijk te reinigen en is vloeistofdicht.

Het kan als gietvloer ook in het interieur worden toegepast maar men moet er dan wel voor waken dat de ondergrond stabiel is, anders kan het epoxy gaan scheuren. Een ander nadeel van epoxy is dat het kan gaan verkleuren onder invloed van zonlicht. Een voordeel van dit type gietvloer is dat het goedkoper is dan polyurethaan en dat het in een hoogglans afwerking te verkrijgen is. Vloerverwarming is bij epoxy niet mogelijk i.v.m scheurvorming.

Voordelen van gietvloeren

Gietvloeren zijn uitstekend bestand tegen slijtage en vlekken. Ze vormen een vloeistofdicht oppervlak en zijn daarom zeer eenvoudig nat of droog te reinigen. Gietvloeren zijn in verschillende afwerkingen te verkrijgen en geven een strakke, moderne look aan uw interieur.

De vlekbestendigheid van een gietvloer hangt samen met de afwerking van de toplaag maar in het algemeen is deze zeer goed te noemen. Zowel epoxy als polyurethaan zijn bestand tegen zuren en vetten.

 
Nieuwsgierig?

Contacteer ons